Edukacinės programos

Jei į bent vieną iš šių klausimų atsakėte teigiamai, kviečiame atvykti į „Biržų alaus“ daryklą ir sudalyvauti vienoje iš siūlomų edukacinių programų, kurios patenkins net ir smalsiausio alaus mėgėjo poreikius.

Šių programų metu ne tik paragausite išskirtinio skonio alaus, bet ir sužinosite apie vienos seniausių Lietuvoje „Biržų alaus“ daryklos istoriją, išgirsite daug įdomių faktų apie senąją Lietuvos aludarystę ir pamatysite, kokia nenutrūkstama, laiko patikrinta ir vertinga tradicija jungia senuosius Lietuvos aludarius ir dabartinę daryklą.

„Biržų alus“ naujos patalpos

Edukacinės pramogos metu

Pirmiausia pateksite ten, kur gimsta „Biržų alus“ – pasivaikščiosite po bravorą su gidu, kuris parodys virimo katilus, fermentacijos bei brandinimo talpas. Užsukę į XIX a. rūsį stabtelsite prie vienos sienos – kuo ji ypatinga, sužinosite tik programos metu.

Po ekskursijos Jūsų lauks degustacija – priklausomai nuo pasirinktos programos galėsite ragauti mūsų daromą alų prabangioje restoranų aplinkoje arba čia pat vietoje – senajame rūsyje.

Edukacinė programa

Alaus turas

Atvykę į vieną seniausių alaus daryklų Lietuvoje turėsite galimybę pamatyti visą alaus darymo procesą iš labai arti. Jūsų lauks ekskursija po bravorą kartu su gidu, pamatysite virimo katilus, fermentacijos talpas, brandinimo rūsį. Beje, rūsyje gidas stabtels prie vienos sienos – kuo ji ypatinga sužinosite atvykę į „Biržų alų“. Po ekskursijos neskubėkite išvykti – užsukite į šalia esančią firminę krautuvėlę įsigyti lauktuvių.

Edukacinė programa

Apynio barzda

Didžiuojamės ilga ir turtinga istorija, kuria norime pasidalinti su Jumis! Gidas parodys kaip gaminamas alus vienoje seniausių alaus daryklų Lietuvoje. Įžengsite į istoriją menantį rūsį, kuriame lauks 5 alaus rūšių degustacija, pažinsite jų skonius bei aromatus. Prie kiekvienos iš jų derinsite skirtingus užkandžius. Po degustacijos kviesime užsukti į mūsų firminę krautuvėlę, kurioje galėsite įsigyti išskirtinių lauktuvių.

Edukacinė programa

Radvilaitės kaprizai

Nuotykiai prasidės „Biržų alaus“ bravoro kiemelyje – keliausite su gidu į ekskursiją po daryklą, susipažinsite su alaus darymo tradicijomis. Po to lauks pasivaikščiojimas istorine Rotušės gatve iki Biržų pilies. Restorane „Pilies skliautai“ lauks 5 alaus rūšių degustacija, gurmaniškų skonių užkandžiai ir išskirtinis karštas patiekalas. Degustacijos metu ragausite ne tik restorano šefų paruoštą maistą, bet ir susipažinsite su Radvilų istorija. Po vaišių kviesime užsukti į mūsų firminę krautuvėlę, kurioje galėsite įsigyti išskirtinių lauktuvių.

Edukacinė programa

Vėjas nupūstas

Kažkur tarp žaviosios Italijos ir Kilučių ežero krantų vėjas atpūtė unikalią edukacinę programą – „Vėjas nupūstas“. Pasiruoškite į Italija kvepiančią gurmanišką skonių kelionę, kurios metu pasivaikščiosite po „Biržų alaus“ daryklą, po to sėsitės prie puošnaus stalo restorane „Butėnas“, kur ragausite 5 alaus rūšis, šefo iš Italijos ruoštus gurmaniškus užkandžius bei ypatingą karštą patiekalą – jaučio žandus. Pažadame išskirtinį dėmesį, nostabaus skonio maistą, bei profsionalę edukaciją, kurios metu sužinosite daugiau niuansų apie aludarystę bei alaus degustavimą.

rezervacija

Mes žinome, kad jums, kaip ir mums, laikas turi vertę, ir pasirūpinsime, kad laiką pas mus praleistumėte vertingai.

Ekskursijas priimame įvairiomis dienomis, prisiderindami prie užsakovų. Tikslų ekskursijos laiką būtina iš anksto suderinti.